00 386(02) 252 21 82 >>> DRUŠTVO GLUHIH IN NAGLUŠNIH PODRAVJA MARIBOR Trubarjeva ul. 15 2000 Maribor <<< dgn.maribor@guest.arnes.si

Spoštovane članice, člani Društva GNP Maribor,

Na prvem delovnem sestanku, ki ga je 20.7.2021, vodila podžupanja MOM Alenka Iskra na pobudo vodstva našega društva, smo opozorili predstavnike JMSS Maribor, da naj bo sorazmeren delež stanovanj namenjen tudi osebam z okvaro sluha in da naj bodo ta prilagojena specifičnim potrebam gluhih in naglušnih oseb.

Dobili smo informacijo, da Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor v bližnji prihodnosti načrtuje novogradnjo stanovanj, ki bodo namenjena mladim.

Ker je zadeva še v idejni fazi, želimo pridobiti informacije o potrebah gluhih in naglušnih članov po neprofitnih stanovanjih JMSSM, predvsem kar se tiče velikosti in funkcionalnosti stanovanj in potrebnih posebnih prilagoditvah in informacije o tem ali je večja potreba po manjših stanovanjih za samske ali pare ali pa so tudi potrebe po prilagojenih stanovanjih za mlade družine z invalidnim družinskim članom.

Zato vse člane društva naprošamo, da potrebe po stanovanjih pošljejo sekretarju društva Milanu Kotniku na dgn.maribor@gmail.com, najkasneje do 2. 8. 2021, da pripravimo skupen predlog z vodstvom MOM in ga pošljemo na JMSSM.

V primeru dodatnih vprašanj, nam lahko pišete na prej omenjen e-naslov.

Upamo, da bo to prvi korak k izboljšanju dostopnosti stanovanj tudi za invalide sluha.

Že vnaprej hvala za sodelovanje.

Prijetno poletje in vse dobro vam želimo.

Ernestina Savski, predsednica,

Milan Kotnik, sekretar

Deli na facebook
Share on Facebook
(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1),
Dostopnost