Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec
Prostovoljci: Andrej Trifunovič
PAPRIKAŠ S PIŠČANČJIM MESOM IN ŠIROKIMI REZANCI
Sestavine za 10 oseb: 2 piščančjega mesa sveža paprika ali ajvar paradižnikova mezga sladka paprika čebula česen, lovorjev list sol, poper kisla smetana 2 kg širokih rezancev PRIPRAVA: Pripravimo večjo široko posodo, vanjo damo 3 žlice masti ali olja. Čebulo olupimo in na drobno nasekljamo, damo v posodo z maščobo in rahlo prepražimo. Dodamo na drobno narezano meso in skupaj dušimo. Ko meso zadiši po pečenem, dodamo še česen, narezano papriko ali ajvar. Dodamo še narezano ostalo zelenjavo, paradižnikovo mezgo in začimbe, vse skupaj posipamo s sladko mleto papriko, dobro premešamo solimo in popramo, zalijemo z vodo. Na počasnem ognju, pokrito s pokrovko dušimo do mehkega. Večkrat rahlo premešamo.
PRILOGA: V večjem loncu pripravimo dovolj vode, ki jo predhodno solimo. Ko voda zavre, vanjo zakuhamo rezance. Ko so kuhani, postanejo mehki in prožni, jih odcedimo in postrežemo s paprikašem.
Dober tek!