00 386(02) 252 21 82 >>> DRUŠTVO GLUHIH IN NAGLUŠNIH PODRAVJA MARIBOR Trubarjeva ul. 15 2000 Maribor <<< dgn.maribor@gmail.com

Vabilo pdf 
                                                                    VABILO

NA OGLED TUNELOV POD TAM-om

CONA TEZNO VAS VABI V PODZEMNE ROVE

TAKO IZGLEDAJO HITLERJEVI ROVI TAM (Tovarna avtomobilov Maribor)

Pomembna dediščina Cone Tezno so tudi podzemni rovi, ki so jih leta 1943 zaradi nevarnosti zračnih napadov zaveznikov začeli graditi predvidljivi Nemci.Na globini 15 metrov pod površjem je nastalo 8.512 kvadratnih metrov podzemnih hodnikov. Del rovov smo v Zavodu PPC Tezno z veliko vnemo spremenili v dobro uro in pol dolg ogled. Danes v rove vodi samo še en vhod. Na globino 15 metrov pa se spustimo po devetdesetih stopnicah. Stalna temperatura v rovih je 12°C. Rovi so vlažni, s stropov visijo nosilci, v tleh je kakšna luknja.V vodenem ogledu boste videli kratko fotografsko razstavo, sprehodili se boste po rovih, poslušali pričevanje delavca v rovih v času vojne, si ogledali predstavitev o nastanku, vzponu, razcvetu in propadu Tovarne letalskih motorjev ter kasneje Tovarne avtomobilov Maribor, pa tudi film o današnji Coni Tezno.
Če bi se tudi sami radi spustili v rove, ki so preživeli bombardiranje, vojno, TAM in še marsikaj, se nam pridružite.

Kdaj: 5. 6. 2018, ob 16 uri
Kje: trgovina LIDL pri Tezno ob 15:30 uri
Prijave pri: Andrej Vivod do 31. 5. 2018
Opremimo vas s čeladami in s svetilkami. Vi pa morate biti primerno nepremočljivo obuti in toplo oblečeni+dežni plašč. Vstopnina za voden ogled je 3,00 eur.

 

Share this…

(Skupno 239 obiskov, današnjih obiskov 1),
Dostopnost