jota v pdf
Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec
Prostovoljci: Andrej Vivod, Andrej Trifunovič
JOTA
Sestavine :
- krompir
- kisla repa
- rjavi fižol
- prekajena klobasa ali šunka
- sol
- poper
- olje
- rdeča sladka paprika
Priprava:
Pripravimo rjavi fižol in ga damo čez noč v mlačno vodo, da se pošteno namočit in zmehča.
Naslednji dan ga damo kuhat. Kislo repo s hladno vodo najprej malo splahnemo, da ni prekisla in jo damo v posebno posodo kuhat s lovorjevim listom. Malo solimo in popramo. V
Krompir olupimo in narežemo na drobne kocke, ga damo posebej kuhat v slano vodo. V isti posodi lahko kuhamo še klobaso ali meso. Ko so vse sestavine dovolj kuhane jih skupaj prelijemo v večjo posodo in na počasnem ognju še nekaj časa kuhamo, da se okusi med seboj povežejo. Posebej naredimo rahlo prežganko s moko in sladko papriko. Primešamo v joto in malo prevremo. Solimo in popramo po okusu. K jedi lahko postrežemo še rezino kruha.
Dober tek!