želodčkova kisla juha s krompirjem v pdf
Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor
Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec
Prostovoljci: Andrej Vivod, Andrej Trifunovič
ŽELODČKOVA KISLA JUHA S KROMPIRJEM
Sestavine : 15 – 20 ljudi
2 -3 kg kurjih želodčkov
5 kg krompirja
4 čebule
korenje
česen, šetraj
lovorjev list
vegeta
poper
sol
olje
Priprava:
Želodčke dobro operemo in očistimo. Narežemo jih na drobne lističe ali trakce. Nasekljamo čebulo. Krompir operemo in olupimo. Narežemo na drobne koščke ali krhlje. Očistimo korenček in ga narežemo na kolobarje.V lonec nalijemo malo olja, dodamo nasekljano čebulo, ki rahlo prepražimo, temu dodamo želodčke, narezan krompir in korenček. Vse skupaj zalijemo z mlačno vodo. Dodamo sol, začimbe (lovor, šetraj, peteršilj, česen, poper). Kuhamo tako dolgo, da so želodčki mehki. Na koncu po potrebi naredimo podmet z moko in rdečo papriko, če želimo, da je juha bolj gosta. Začinimo s malo kisa ali rdečim vinom. K enolončnici postrežemo rezino kruha.
Želimo dober tek!