široki rezanci s kitajskim zeljem v pdf
Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor
Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec in Suzana Panič
Prostovoljci: Srečko Ljeskovac, Andrej Trifunovič
ŠIROKI REZANCI S KITAJSKIM ZELJEM
Sestavine :
testenine (široki rezanci)
pizza šunka
šampinjoni
sveža paprika
čebula, česen
kitajsko zelje
olje
sol
vegeta
poper
Priprava:
Pripravimo posebej testenine: V vreli vodi v katero smo dodali sol zakuhamo testenine. Vsebino na počasnem ognju kuhamo.
Posebej pripravimo šampinjone, ki ga pred tem narežemo na drobne rezine, očistimo in narežemo čebulo, sesekljamo česen. Zelenjavo ravno tako očistimo in operemo, narežemo na rezine. V večjo ponev ali lonec, damo olje, ko je dovolj vroče vanjo najprej damo čebelo, rahlo premešamo, dodamo narezano šunko in šampinjone. Nato dodamo še kitajsko zelje in česen. Vse skupaj počasi dušimo. Solimo in popramo po okusu.
Ko so testenine dovolj kuhane jih odcedimo in primešamo k zelenjavno mesni zmesi.
Posebej kot prilogo lahko ponudimo različne solate.
Dober tek!