00 386(02) 252 21 82 >>> DRUŠTVO GLUHIH IN NAGLUŠNIH PODRAVJA MARIBOR Trubarjeva ul. 15 2000 Maribor <<< dgn.maribor@gmail.com

GLUHI ŠAHISTI IZ MARIBORA DRŽAVNI PRVAKI

V soboto, 15. maja 2021 je bilo državno prvenstvo gluhih v šahu ekipno in posamezno, ki ga je organiziralo Društvo gluhih in naglušnih Posavja Krško v sodelovanju s Športno zvezo gluhih Slovenije. Zaradi korona-ukrepov in omejitev je bilo to šele prvo letošnje državno prvenstvo gluhih. Tekmovanja se je udeležilo sedem društev; DGNP Maribor, DGN Celje, MDGN Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče, DGN Ljubljana, DGN Posavja Krško, DGN Murska Sobota in MDG Ljubljana. Tekmovanje je potekalo v prostorih Šahovskega kluba Triglav Krško. Najprej je bil pregled potrdil PCT in prisotnosti prijavljenih ekip in tekmovalcev. Svečano otvoritev je vodil Bogdan Kuhar predsednik DGN Posavja Krško, navzoče pa sta pozdravila Anton Petrič, tehnični delegat Športne zveze gluhih Slovenije. Ves program in slovensko himno je tolmačila v slovenski znakovni jezik sekretarka DGN Posavja Krško Vlasta Moškon.

Tekmovanje je potekalo v pozitivnem športnem vzdušju pod nadzorom šahovskega sodnika. O naslovu državnega prvaka ekipno je bilo odločeno že v predzadnjem kolu tekmovanja, saj so gluhi šahisti Milan Kotnik, Franc Perkovič, Srečko Pihler, Milan Kolarič in Franci Korošec (rezerva) kljub močni konkurenci suvereno premagovali tekmece v tej kraljevski igri in osvojili skupno 13 točk. Po ekipnem delu je bilo še tekmovanje posamezno.

Na svečani razglasitvi rezultatov smo bili zelo veseli številnih čestitk za osvojen naslov državnih prvakov gluhih v šahu ekipno za leto 2021.

Rezultati ekipno:

  1. mesto DGN Podravje Maribor
  2. mesto DGN Murska Sobota
  3. mesto DGN Ljubljana
  4. mesto MDG Ljubljana
  5. mesto DGN Posavje Krško
  6. mesto MDGN Sl. Konjice
Mariborski gluhi šahisti: Franci Korošec, Milan Kolarič, Franc Perkovič, Srečko Pihler in Milan Kotnik (od leve proti desni)
Vsi udeleženci državnega prvenstva gluhih v šahu v Krškem

članek pripravil: Milan Kotnik,

strokovni delavec-sekretar

Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor

Share this…
(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1),
Dostopnost