Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec
Prostovoljci: Andrej Trifunovič
KROMPIRJEV GOLAŽ
VROČE MALINE IN SLADOLED
Sestavine za 10 – 15 oseb:
3 – 4 kg krompirja
Čebula
Česen
ajvar
sladka paprika
sol, poper
vegeta
olje ali mast
PRIPRAVA: Na masti narahlo popražimo nasekljano čebulo in česen, dodamo olupljen in na krhlje narezan krompir, lovorjev list, posipamo s sladko papriko, po želji dodamo še ajvar in lovorjev list ali kakšno svežo zelenjavo, ki smo poprej narezali. Vse skupaj premešamo, zalijemo z dovolj tople vode, solimo in začinimo po okusu. Nato na počasnem ognju in ob mešanju počasi kuhamo, da krompir postane mehak.
Vroče maline in sladoled:
V posodo damo po želji nekaj žlic sladkorja in zamržjene maline , narahlo premešamo da maline zavrejo in so že pripravljene. Postrežemo z sladko stepeno smetano in sladoledom. Lahko dodamo po svoji želji različno sadje ali zelenjavnice (limeta ….)
Dober tek!