KUMARIČNA OMAKA IN SKUTINI ŽLIČNIKI
Sestavine za 10 – 15 ljudi
- 3 kg svežih mladih kumaric
- 30 – 40 dkg šunke pizza (lahko brez šunke)
- 1 kg skute
- 4 jajca
- 1 kg pšeničnega zdroba
- 2 dcl kisle smetane
- česen, sol, poper, sladka paprika
- lovorjev list, mleta kumina
- moka za prežganje in olje
Priprava:
Sveže kumarice dobro operemo in jih nastrgamo na kolobarje. Pred tem v lonec damo nekaj žlic olja in moko, ter pripravimo rahlo prežganje. K prežganju dodamo nastrgane kumarice, premešamo, začinimo s soljo, rdečo papriko, lovorjevim listom in kumino. Dolijemo še malo vode, če je pregosta zmes. Kuhamo na počasnem ognju 20 do 30 minut. Na koncu vmešamo še kislo smetano in popramo po okusu.
Priloga:
V skledo damo skuto, zbijemo jajca, solimo in primešamo zdrob, toliko da lahko oblikujemo kroglice ali žličnike, ki jih skuhamo posebej v prej pripravljenem slanem kropu. Ko so kroglice kuhane se dvignejo na površje vode in jih lahko odcedimo, ter postrežemo k omaki.
Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec
Prostovoljec: Andrej Vivod
Dober tek!