ŠPAGETI Z BOLONSKO OMAKO IN SOLATO
Sestavine : 15 – 20 ljudi
1,5 mletega mesa
2 kg špageti
čebula
česen
paradižnik (kuhan in zmečkan)
sladka rdeča paprika
olje
sol, poper
Priprava:
Čebulo narežemo na lističe in na olju rahlo prepražimo, dodamo mleto meso in skupaj počasi pražimo. Ko je meso mehko dodamo, česen , lovorjev list, baziliko, sladko rdečo papriko v prahu skupaj premešamo in dodamo zmečkan kuhan paradižnik. Zalijemo z vodo ali juho. 2 do 3 minute na počasnem ognju prevremo in omaka je pripravljena.
V večjem loncu zavremo slani krop, kateremu dodamo malo olja, vam vsujemo špagete in kuhamo tako dolgo, da so primerno kuhani – ne premehko. Odcedimo n ponudimo z omako. Lahko posipamo z sirom – parmezan in dodamo kot prilogo solato.
Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec
Prostovoljci: Srečko Ljeskovac, Andrej Trifunovič
Želimo dober tek!