Zelenjavna juha s makaroni v pdf
Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec in Suzana Panič
Prostovoljci: Srečko Ljeskovac, Andrej Trifunovič
ZELENJAVNA JUHA Z MAKARONI
Sestavine : 15 – 20 ljudi
korenček
stročji fižol
cvetača
brokoli
čebula
testenine
česen, šetraj
lovorjev list
vegeta
poper
sol
olje
Priprava:
Zelenjavo dobro operemo in očistimo. Narežemo jih na na poljubno velikost. Nasekljamo čebulo.V lonec nalijemo malo olja, dodamo nasekljano čebulo, ki rahlo prepražimo, temu dodamo dodamo zelenjavo in premešamo.Vse skupaj zalijemo z mlačno vodo. Dodamo sol, začimbe (lovor, šetraj, peteršilj, česen, poper). Kuhamo tako dolgo, da juha zavre, nato dodamo testenine. Na koncu po potrebi naredimo podmet z moko in rdečo papriko, če želimo, da je juha bolj gosta. Začinimo s malo kisa ali rdečim vinom. K enolončnici postrežemo rezino kruha.
Želimo dober tek!