Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec
Prostovoljci: Andrej Trifunovič
BORANJA Z ŽLIČNIKI
Sestavine za 10 – 15 oseb:
3 zelene fižole
1,5 kg mesa (goveje, svinjsko)
sveža zelenjava:
korenček, paprika,paradižnik
paradižnikov koncentrat
čebula
sladka paprika
šetraj, peteršilj
sol, poper
PRIPRAVA: Zelenjavo operemo in očistimo, narežemo na drobne koščke.
V večjo posodo damo pripravljeno mlado zeleno fižolo, solimo in počasi kuhamo. Dodamo narezano papriko in korenček. Na olju narahlo prepražimo nasekljano čebulo, pomokamo, dodamo sladko papriko, ter vse skupaj primešamo k zelenjavi. Dodamo še narezan paradižnik ali malo paradižnikove mezge , ter peteršilj. Solimo in popramo, ter kuhamo do mehkega.
Posebej pripravimo: zažvrkljana jajca, vanje vsujemo moko, dobro premešamo in naredimo žličnike, katere z žlico dodajamo v zelenjavo juho. Ko žličniki priplavajo na vrh so po kakšni minuti kuhani.
Dober tek!