00 386(02) 252 21 82 >>> DRUŠTVO GLUHIH IN NAGLUŠNIH PODRAVJA MARIBOR Trubarjeva ul. 15 2000 Maribor, <<< dgn.maribor@guest.arnes.si

Pustni krofi

5.3.19 Pustni krofi v pdf Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec  in Suzana Panič Prostovoljci: Srečko Ljeskovac, Andrej Trifunovič PUSTNI KROFI Material: 2 kg moke (pol gladke, pol ostre moke) 18 dag kvasa (4kocke kvasa) 1 l mleka 16 rumenjakov 10 žlic sladkorja 2...

več...

Špageti z Bolonsko omako in solato

ŠPAGETI Z BOLONSKO OMAKO IN SOLATO Sestavine : 15 – 20 ljudi 1,5 mletega mesa 2 kg špageti čebula česen paradižnik (kuhan in zmečkan) sladka rdeča paprika olje sol, poper Priprava: Čebulo narežemo na lističe in na olju rahlo prepražimo, dodamo mleto meso in skupaj...

več...

Zelenjavna juha z makaroni

Zelenjavna juha s makaroni v pdf Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec in Suzana Panič Prostovoljci: Srečko Ljeskovac, Andrej Trifunovič ZELENJAVNA JUHA Z MAKARONI Sestavine : 15 – 20 ljudi korenček stročji fižol cvetača brokoli čebula testenine česen, šetraj...

Carski praženec ali po domače šmoren in jabolčni kompot

carski praženec v pdf Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec Prostovoljci: Andrej Vivod, Andrej Trifunovič CARSKI PRAŽENEC ALI PO DOMAČE ŠMOREN IN JABOLČNI KOMPOT Sestavine : 15 – 20 ljudi 15 – 20 jajc polnomastno mleko moka ostra ali tudi mehka sol sladkor pecilni...

Pražena jetrca s koruznimi žganci

pražena jetrca s koruznimi žganci v pdf Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec Prostovoljci: Andrej Vivod, Andrej Trifunovič PRAŽENA JETRCA S KORUZNIMI ŽGANCI Sestavine : 15 – 20 ljudi 3 kg jetrc 6 čebul 6 strokov česna olje sol poper lovorjev list moka juha za...

Pražen krompir, svinjska pečenka in dušeno zelje

pražen krompir, svinjska pečenka in dušeno zelje v pdf Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec Prostovoljci: Andrej Vivod, Andrej Trifunovič PRAŽEN KROMPIR, SVINJSKA PEČENKA IN DUŠENO ZELJE           ...

Jota

jota v pdf Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec Prostovoljci: Andrej Vivod, Andrej Trifunovič JOTA  Sestavine : krompir kisla repa rjavi fižol prekajena klobasa ali šunka sol poper olje rdeča sladka paprika Priprava: Pripravimo rjavi fižol in ga damo čez noč v...

Želodčkova kisla juha s krompirjem

želodčkova kisla juha s krompirjem v pdf Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec Prostovoljci: Andrej Vivod, Andrej Trifunovič ŽELODČKOVA KISLA JUHA S KROMPIRJEM Sestavine : 15 – 20 ljudi 2 -3 kg kurjih želodčkov 5 kg...

več...

Gratiniran krompir in solata

Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec Prostovoljci: Andrej Vivod, Andrej Trifunovič GRATINIRAN KROMPIR   in SOLA         Sestavine : krompir kisla smetana sir šunka sol poper olje solata po želji Priprava: Krompir olupimo in narežemo na kolobarje in ga damo v hladno...

več...

Starejši recepti

Kumaričina omaka in skutini žličniki

KUMARIČNA OMAKA IN SKUTINI ŽLIČNIKI Sestavine za 10 – 15 ljudi 3 kg svežih mladih kumaric 30 – 40 dkg šunke pizza (lahko brez šunke) 1 kg skute 4 jajca 1 kg pšeničnega zdroba 2 dcl kisle smetane česen, sol, poper, sladka paprika lovorjev list, mleta kumina moka za...

več...

Polnjene bučke z zelenjavo, šunko in sirom

Sestavine za 10 – 15 ljudi 9 bučk 5paprik 5 korenčkov 4 čebule 2 stroka česna 2 veliki kisli smetani 18 rezin sira sol, poper, vegeta 2 kg riža Priloga: Dušen riž Priprava: Najprej bučke prerežemo po dolžini in jih izdolbemo ter posolimo, da odteče voda. Nato na olju...

več...

Hladna testeninska solata z sezonsko zelenjavo

 HLADNA TESTENINSKA SOLATA Z SEZONSKO ZELENJAVO  Sestavine za 10 – 15 oseb 3 kg testenin po želji  2 l majoneze  0,5 l kisle smetane  sol, poper  bučno olje zelenjava: sveža paprika, paradižnik, vložene kisle kumarice ….   Priprava: Testenine kuhamo v slani vodi, v...

več...

Rižota s šampinjoni in mesom

Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec Prostovoljci: Andrej Trifunovič Rižota s šampinjoni in mesom Sestavine za 10 – 15 oseb: 2 kg riža 1 kg šampinjonov 1 kg mesa po želji ali pizza šunke 1 kg korenčka 3 – 4 čebule česen šetraj sol, poper vegeta olje ali mast...

več...

29. 5. 2018 Krompirjev golaž, vroče maline in sladoled

Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec Prostovoljci: Andrej Trifunovič KROMPIRJEV GOLAŽ VROČE MALINE IN SLADOLED Sestavine za 10 – 15 oseb: 3 – 4 kg krompirja Čebula Česen ajvar sladka paprika sol, poper vegeta olje ali mast PRIPRAVA: Na masti narahlo popražimo...

več...

17.4. 18 Boranja z zličiki

Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec Prostovoljci: Andrej Trifunovič BORANJA Z ŽLIČNIKI Sestavine za 10 – 15 oseb: 3 zelene fižole 1,5 kg mesa (goveje, svinjsko) sveža zelenjava: korenček, paprika,paradižnik paradižnikov koncentrat čebula sladka paprika šetraj,...

več...

10.4.18 Kisla repa z mesom in fižolo

Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec Prostovoljci: Andrej Trifunovič KISLA REPA Z MESOM IN FIŽOLO Sestavine za 10 oseb: 3 kg kisle repe 1,5 kg mesa (goveje, svinjsko) sladka paprika čebula česen, lovorjev list sol, poper 3 litre kuhanega fižola PRIPRAVA: Pripravimo...

več...

20.3.18 Praženo kislo zelje s svaljki

Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec Prostovoljci: Andrej Trifunovič PRAŽENO KISLO ZELJE S ŠUNKO IN KROMPIRJEVIMI SVALJKI Sestavine za 10 oseb: 3 kg kislega zelja 0,5 kg prekajene šunke sladka paprika čebula česen, lovorjev list sol, poper 3 kg krompirjevih...

več...

13.3.2018 Paprikaš in široki rezanci

Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec Prostovoljci: Andrej Trifunovič PAPRIKAŠ S PIŠČANČJIM MESOM IN ŠIROKIMI REZANCI Sestavine za 10 oseb: 2 piščančjega mesa sveža paprika ali ajvar paradižnikova mezga sladka paprika čebula česen, lovorjev list sol, poper kisla...

več...
Stran 1 od 212
(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)