praženi šampinjoni s polento v pdf
Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor
Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec in Suzana Panič
Prostovoljci: Srečko Ljeskovac, Andrej Trifunovovič
Praženi šampinjoni in polenta, priloga solata
Sestavine :
sveži šampinjoni
čebula
česen
slanina
lovor
peteršilj
koruzni zdrob
sol, poper
Priprava:
Čebulo, česen in peteršilj očistimo, ter na drobno sesekljamo. Šampinjone tudi dobro očistimo in operemo, ter narežemo na lističe. Narežemo še slanino.
V ponev damo olje, narezano čebulo in slanino, narahlo prepražimo in dodamo šampinjone in jih pražimo počasi, dodamo česen, peteršilj, sol, poper lovorjev list in pustimo na počasnem ognju še malo pokrito, da se okusi prepojijo.
V lonec nalijemo vodo in jo solimo, damo kuhat, ko zavre vanjo počasi vsujemo polento in istočasno mešamo, da je primerno kuhana in kompaktna.
Po želji lahko postrežemo s solato.
Dober tek!