Pire krompir z bučkino omako v pdf
Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor
Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec in Suzana Panič
Prostovoljci: Srečko Ljeskovac, Andrej Trifunovovič
Bučkina omaka z mesom in pire krompirjem
Sestavine :
za omako: za pire:
meso krompir
mlade bučke mleko
čebula maslo, sol
česen
kumina
mleta sladka rdeča paprika
olje
lovorjev list
sol, poper
Priprava:
Čebulo, česen olupimo in narežemo na drobno. Mlade bučke dobro operemo in naribamo na lističe.
Meso narežemo na drobne koščke ing skupaj s čebulo počasi prepražimo, dodamo česen, lovorjev list, sol, poper , vegeto, mleto papriko in zalijemo z vodo. Počasi pokrito dušimo in sproti dolivamo vodo. Kuhamo tako dolgo, da je meso primerno mehko.
Posebej olupimo in operemo krompir. Prerežemo na polovico, damo v lonec, dolijemo vodo in solimo. Ko je krompir kuhan, odlijemo vodo. Dodamo malo mleka in masla. Skupaj zmečkamo in naredimo pire.
Postrežemo na krožnik bučkino omako in krompirjev pire.
Dober tek!