00 386(02) 252 21 82 >>> DRUŠTVO GLUHIH IN NAGLUŠNIH PODRAVJA MARIBOR Trubarjeva ul. 15 2000 Maribor, <<< dgn.maribor@guest.arnes.si

Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec

Prostovoljci: Andrej Vivod, Andrej Trifunovič

GRATINIRAN KROMPIR   in SOLA

        Sestavine :

  • krompir
  • kisla smetana
  • sir
  • šunka
  • sol
  • poper
  • olje
  • solata po želji

Priprava:

Krompir olupimo in narežemo na kolobarje in ga damo v hladno osoljeno vodo. Krompir kuhamo 10 minut, na to ga odcedimo, naoljimo pekač, ter vam damo krompir. Premažemo s kislo smetano in potrosimo s sirom. Na to zmes obložimo še s rezinami šunke ponovno premažemo s kislo smetano in posujemo s sirom. Vse skupaj damo v pečico na 180 stopinj in pečemo tako dolgo, da je zlato rjavo zapečeno.

Kot prilogo lahko pripravimo solato po svoji izbiri.

Dober tek!

Deli na facebook
Share on Facebook
(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)