00 386(02) 252 21 82 >>> DRUŠTVO GLUHIH IN NAGLUŠNIH PODRAVJA MARIBOR Trubarjeva ul. 15 2000 Maribor <<< dgn.maribor@gmail.com

Strokovna ekskurzija – Gradec, dec 2019 v pdf

 PREDBOŽIČNI GRADEC

23.12.2019

Odhod iz Celja v dopoldanskem času. Vožnja proti Avstriji. Najprej se odpeljemo do muzeja znanega avstrijskega filmskega igralca, kateremu je uspela izjemna filmska kariera v ameriškem Hollywoodu, nekaj časa pa je bil vpet tudi v politiko, saj je postal tudi guverner Kalifornije. V muzeju je na ogled okrog 1000 eksponatov, razporejenih okrog treh glavnih področij, ki so zaznamovala njegovo življenje – bodybuilding, filmska kariera in politika. V hiši je mogoče videti prve uteži, s katerimi je nekdanji body bulider začel trenirati, oboževalci pa se boste lahko fotografirali tudi poleg figure Terminatorja v naravni velikosti. Sledi vožnja v mesto Gradec. Staro mestno jedro že vrsto let spada med UNESCO-ovo kulturno dediščino. Sledil bo sprehod po mestnem trgu, mimo mestne hiše, najstarejše pekarne v Gradcu, dvorca Habsburžanov do deželnega dvorca, kjer si boste ogledali zanimive ledene jaslice, katere so izklesali iz približno 45 ton ledu. Potem se bomo prepustili predbožičnemu vzdušju in omamnim dišavam s stojnic. Dovolj bo časa za samostojno raziskovanje, nakupe in ogled božično-novoletne tržnice. Večerni povratek proti Celju.

POLNA CENA: 40,00 EUR (najmanj 40 potnikov)

PRISPEVEK ČLANOV ZA PREHRANO IN VSTOPNINO V MUZEJ ZNAŠA 17,00 EUR.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestne takse in parkirnine, nezgodno zavarovanje potnikov na avtobusu, zunanje oglede po programu, vodenje vodnika z licenco pri GZS, vstopnino v muzej Arnolda Schwarzzenegerja, organizacijo, kosilo.

PRIJAVE ZBIRAMO DO 12.12.2019.

Share this…

(Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 1),
Dostopnost