krompir iz pečice z zelenjavo v pdf
Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor
Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec in Suzana Panič
Prostovoljci: Srečko Ljeskovac, Andrej Trifunovovič
KROMPIR IZ PEČICE Z ZELENJAVO IN SIROM
Sestavine :
krompir
sveža paprika
čebula
paradižnik
jajčevec
korenček
sir
kisla smetana
sol
poper
Priprava:
Krompir operemo in ga damo v hladno vodo kuhati. Vodo posolimo. Ko je krompir na pl kuhan ga v hladni vodi ohladimo in odstranimo olupke. Narežemo ga na kolobarje.
Pripravimo zelenjavo: jo operemo, očistimo in narežemo. Zelenjavo zmešamo s smetano in naribanim sirom, solimo in popramo. V pekač, ki ga pred tem namastimo damo eno plast polovice narezanega krompirja in nato vso zelenjavo, ki jo imamo. Nad zelenjavo ponovno damo še drugo količino krompirja. Prelijemo z zmesjo kisle smetane in sira. Pečico vklopimo na 180 stopinj in pečemo počasi še 30 do 40 minut.
Dober tek!